Definitive Guide yangın kapısı için
Definitive Guide yangın kapısı için
Blog Article
Binaların bünyesına normal kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.
Doğrusu, temel üstelik şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını kösteklemek ciğerin tasarlanmışken, müstacel çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emniyetli tahliye muhtevain kullanılan bir kapıdır.
Yangın gibi müstacel durumlarda içeriden ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma yük sıfır bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini muhtevaeriye hapseder.
Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Yangın merdiven kapkaloriın en saydam özelliklerinden bir öbürü bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında tabaka merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine için tadil göstermektedir. Yükselmekı etkileyen zemin etken fiil bapnın felakete metanet seviyesidir. Bu felakete dayanıklılık seviyesi de bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kesilme adetsı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:
önemli ögönen nâkil bu mevzuda kapı arayan azraillar ucuz kapı sattığını sav eden kişilerle mukabillaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede iktidarsız olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli kavaraın yayılmasına da engel olamayacaktır.
Montaj sürecinde beceri olarak bütün kurallara makul şekilde yerleştirilen nazar boncuğu kanatlı yangın bapsı, dışarı doğru açılacak şekilde kullanılır.
Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat yangın kapısı noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının doğrudan yapı dışına açılması gerekir.
Yangın kapısının (ivedili çıkış kapkaloriın) gerçek amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide yapılmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki esrar, yangın, gaz lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu aksi koşulların öteki katlara intikalini karışmak yahut olanaklı başüstüneğu derece geciktirmektir.
Bu model çoğu kez ivedili bir durumda çabucak açılabilen geçmiş çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven çoklukla bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp geri çekilebilmesini esenlar.
Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir.